fredag 26 juni 2009

Thriller - den rätta synonymen till livet.

Alla vet det; Michael Jackson har dött.

"Istället för att sörja en kändis död borde västvärlden engagera sig i exempelvis situationen i Iran, eller nåt annat viktigt."
Dom här orden, skrivna av Isabella Oscarsson, fick mig att tänka och även fast jag aldrig lyssnat på en hel låt, förutom Billie Jean av Micheal så tycker jag att det är ledsamt att han har gått ur världen. Han var ju "the king of pop". Men alla dör vi någon gång, en del av hjärtfel och andra dör av krig.

Frågan är varför Michaels dödsfall som var ett hjärtfel blev så omtalat? Det känns trots allt lite som att Michael inte var helt oskyldig till sitt hjärtfel, jag kan tänka mig att en och en annan sak som han gjort i sitt liv har nog bidraget till det som skedde inatt. Eller? Visst, han var känd över hela världen. Men det är kriget i Iran också. Och the thing is; Michaels död gick på en natt, kriget i Iran har pågått och kommer att pågå i flera nätter.
Så världen, varför talar vi så mycket om människorna som möjligen och mycket troligtvis, kanske självklart till och med, har bidragit med saker i sitt liv som slutligen lett till deras död, bara för att dessa har gjort sitt ansikte igenkänt världen över? Varför talar vi inte istället mer om dom hundratusentals oskyldiga människorna som dagligen får se amerikanska soldater bomba ner deras hemland? Varför blundar vi så mycket för verkligheten, världen?

Rest in peace, ni har alla påverkat världen.

3 kommentarer:

Caroline sa...

Anledningen till att det blivit så uppmärksammat är ju för att han varit en sjukt stor ikon för vääldigt många människor. Från början när det var krig i Iran var ju det det enda man pratade om på TV. Nu har det pågått i huuur många år som helst - blir varken bättre eller sämre. Man kan liksom inte hålla på dag ut och dag in att prata om samma saker, när det är samma saker som händer. :p jag förstår verkligen hur du tänker, och det borde vara så som du tänker!

Bella sa...

men media har ju en sån sjuk dubbelmoral så det inte är sant, dom försökte ju störta honom totalt när han var i livet de senaste 10 åren och nu när han dör så är han plötsligt så fantastisk och dom hyllar dem. se vilken makt media har på oss, vilket vi SPINnare är väl medvetna om, o tänk om media kunde använda den här makten till att få oss människor att tänka mer på problemen i världen än på alla avlidna mediakåta kändisar? låter inte det vettigt? det var min tanke iaf..

Bella sa...

o det jag menar med situationen i Iran är inte om kriget, utan det mest aktuella angående valfusket som skett där o de civilas upplopp mot regeringen. det är inte demokratiskt det val som sker där och eftersom vi i västvärlden står för demokrati bör vi engagera oss mer för en mer demokratisk värld, det är det som gör mig så arg, dubbemoralen i allt. o detta med valfusket är inte något som pågått länge o det har gått ut i media men ändå är det inte nog, fler vet att MJ dött än om det som pågår i iran, fler vill att MJ ska uppstå än att iran ska bli demokratiskt o att vi blir en friare värld..